Aanbieding!

Perswijn

 9,50 11,00

Over Perswijn magazine

Over dit magazine:

Perswijn is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland. Het verschaft informatie over wijnen uit de gehele wereld en het is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende ontdekkingen. Het staat vol met boeiende en leesbare artikelen over de meest uiteenlopende wijnen en wijngebieden, geschreven door bekende wijnjournalisten Geen droge kost, geen wijnsnobisme maar zakelijke informatie voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Wijn is verrassend gewoon en Perswijn draagt dat uit.. Het blad wordt zeer gewaardeerd om zijn objectieve en actuele wijninformatie. Voor elk nummer worden door een deskundig panel honderden wijnen kritisch geproefd. De proeverijen zijn ‘blind’, dat wil zeggen dat bij het proeven niet bekend is welke wijn in het glas zit. Pas na de proeverij wordt onthuld om welke wijnen het precies gaat. Dit resulteert in bondige proefnotities met heldere en onafhankelijke koopadviezen. De meest koopwaardige wijnen worden vermeld in de rubriek ‘Geselecteerd’. Dus: met Perswijn kunt u het hele jaar door van goede en betaalbare wijnen genieten!

 11,00
 11,00

Eerdere edities van Perswijn


In deze editie: Geproefd: 510 wijnen - Chris Ringland, beteugelde superkracht - Duik in de Douro - De prachtige lastpak Xinomavro - Verdejo: held en multitalent - Zuccardi. Wijn uit steen - Onbekend bij wijndrinkers: La Livinière - 'Mensen uit de wijnwereld zijn extreem goede proevers' Ole Mouritsen - Abruzzo

Perswijn - 05 2022

 11,00

In deze editie:


Geproefd: 932 wijnen - Klet BRDA, Sloveens succes - Bijzondere Blend: Bikavér uit Eger I - Dossier: Aligoté - Proeverij: Nebbiolo én Chianti - Wijn van Nero D'Avola: oordeel zelf - Côtes de Thongue, een sterk merk - Calvados - Aan tafel met Patrick Uyttewaal - Piemonte - Extra: bijlage Noord-Adriatische wijnen - Birthe van Meegeren

Perswijn - 03 2022

 11,00

In deze editie:


Bordeaux 2019: hittebestendig - Geproefd: 809 wijnen - Alleen de beste Barbera voor de Docg Nizza - Hubrecht Duijker 80 jaar - De wijnmeters van Meron - Terroir: België - Cornas, dat moet Syrah zijn - Proeverij: Grosse Gewächse van Dr. Loosen - Isabelle Legeron MW - De beste Barbera - 'Er komt een beperkte voedingswaardewijzer op wijn' Harry van den Dungen

Perswijn - 02 2022

 11,00

In deze editie:


Grillo, helemaal thuis op Sicilië - 'In het wijnmaken heb ik mijn eigen gevolgd', Renato Keber - Paula Redes Sidore - Geproefd: 588 wijnen - Gusbourne: champagne verhuist naar Kent! - Tour de Franken - (R)evolutie in Jerez - Torenhoge ambities in Tauras - Nieuw: wijnbreinbrekers, lastige begrippen uitgelegd - Betoverd door Skurfberg

Perswijn - 01 2022

 11,00

In deze editie:


Champagne: Vrolijk, spannend, feestelijk - Geproefd: 638 wijnen - De oogst van dit jaar - Bordeaux: 2011 én 2021 - Druiven van toen, champagne van nu - Levend verleden in Maule Valley - Garnacha uit Champo de Borja - Onze wijnhelden van 2021 - Met supplement: 100 beste wijnen van 2021

Perswijn - 08 2021

 10,75

In deze editie:


Geproefd: 682 wijnen - New York State als wijngebied - Topwit uit Irpinia Chili scoort met Carmenère - Sherry aan tafel - Kun je wijnbouw combineren met bosbouw? - Interviews: Peter Hekers en Jean Luc Etienne - Nieuwe lichting: Grosse gewächse van de VDP

Perswijn - 07 2021

 10,75

In deze editie:


Geproefd: 463 wijnen - Riesling uit de Mittelrhein - De latrelatie van Collio en Brda - Studeren voor oenoloog - Chablis van top naar top - Marcillac, wijn die zichzelf is - Versgetapt: Sherry en rama - Stellenbosch: balanceren met Cabernet - ' Ik wil wijn maken die gezondheid en energie brengt' Pasquale Forte

Perswijn - 06 2021

 10,75

In deze editie:


Geproefd: 600 wijnen - Interview: Martijn Struijk, Tribeca - Vintage port op bestelling - Serieus en ontspannend: de beste wijnfilms - Verrassende Sémillon van zuidelijk halfrond - Branas: Bordeaux op z'n Nederlands - Nieuw leven voor de Roussillon - 'Griekenland moet trots zijn op z'n oude stokken' Yiannis Karakasis MW

Perswijn - 05 2021

 10,75

In deze editie:


Geproefd: 1139 wijnen - Interview: Pedro Parra - Tijd voor Timorasso - Rondje: Rosé in de Provence - Het blijft een loterij: Bordeaux 2020 - Zijn oude stokken altijd beter? - Serie: De symboliek van wijn

Perswijn - 04 2021

 10,75

In deze editie:


Geproefd: 520 wijnen + 34 ciders - Alles over Riesling - Interview: Mathieu Deiss - Sauternes zoekt nooduitgang - Geproefd: Barolo van Vietti - Hitteplan voor druiven - Aan tafel met Nederlandse wijn - Bordeaux 2018 geslaagd! - 'Ik mis de gasten' - Arvid Rosengen -

Perswijn - 03 2021

 10,75

In deze editie:


Ruim 580 wijnen geproefd en beoordeeld - Herkomst: Sancerre - 'Saint-Emilion is het Disneyland van Bordeaux' Thierry Valette - Wijn uit de woestijn - Eva Fricke - Het brein van wijnexperts - Castillon, het nieuwe Saint-Emilion? - Larmandier-Bernier: Kalk is de kern - Interview: OZ Clarke - Solveigs

Perswijn - 01 2021

 10,75

In deze editie:

Luxemburg eigen stijl - 558 wijnen geproefd en beoordeeld - Lenz Moser in China - Cabernet Franc op tournee - Wijn op tv - Interview: Randy Bouwer - Vinficatie gaat (niet) vanzelf - Grosse gewächse 2019 en 2018 - 'De lias 2018 geeft me kippenvel' 

Perswijn - 07 2020

 9,95

In deze editie:

Swartland revolutie nr. 2 - Anteprima di Toscana - Bib, Tube, Funbox - Wijnavontuur in Mercurey - Vintage Port 2018 - Goed of fout: reductie - Geproefd: Chenin Blanc uit Zuid-Afrika, wat een toppers zijn daar bij - Heerlijk grasduinen in de rode wijnen van Noordoost-Spanje - Groeiende markt: lekker wit uit Chili en Argentinië - Gewürztraminer, heerlijk uitgesproken - Amarone - Proef eens een pure geweldenaar!

Perswijn - 05 2020

 9,95

In deze editie:

Riesling van de Roter Hang - Wijnbouw en klimaat - Bordeaux 2019 - Interview: Xavier Kat - Vina Morandé scoort hoog - De wijnsector worstelt - Geproefd: de hele zomer goed: wit, rosé en zoet uit Veneto - Van licht tot krachtig, Veneto rood is altijd lekker - Rosé uit Portugal en Spanje: veel aroma, veel smaak - Fijn op koopjesjacht naar Bordeaux in rood, wit en rosé - Elegant, spannend, fris: wij zijn van Rode Loire 

Perswijn - 04 2020

 9,95

In deze editie:

Duurzaam overleven in Zuid-Afrika- Eigenheid uit Istrië- Bruisend Grieks- Libanon: Geen hasj, maar wijn- Schitterend Soave- Bijzondere wijngaardnamen- Thuis aan tafel- Geproefd: mooi spul, dat Siciliaanse wit. Heerlijk, opwekkend en van hoge kwaliteit: met Grüner Veltliner grijp je nooit mis. Levendig wit uit De Loire (met verrassend mooie Muscadet!) En: lekker de zomer in met rood en wit uit de Languedoc.

Perswijn - 03 2020

 9,95

In deze editie:

Jérôme Prévost: Monsieur Meunier - Nebbiolo voor iedereen - Adembenemend zoet - Beaujolais beweegt - Drink beter, ga op cursus - Tejo: Flexibel & divers - Geproefd: Prosecco: Vrolijk, fruitig en betrouwbaar - Perfect rood - Voor het voorjaar: spätburgunder en frühburgunder - Rode en witte roussillon: niet in de mode, wél lekker - Viognier uit IGP's - Sla gerust een voorraadje in! - Volop variatie uit Sicilië

Perswijn - 02 2020

 9,95

In deze editie:

In Adelaide Hills is kwaliteit cool - De rijkdom van Castel Mimi in Moldova - De kracht van Pinot Grigio - Miguel Torres & he millieu - Bulkwijndilemma - Foute wijn: erg of niet? -  Grosse gewächse. 0 toppers - Geproefd: drink 'ns outside of the box: Alpen en Jura - Viognier. Zacht, rijk en heel betaalbaar. Zoet moet! Riesling, Cheinin en Sémillon. Klassiek lekkers uit Toscana, Umbria en Lazio. Portugal, véél meer dan de Douro

Perswijn - 01 2020

 9,95

In deze editie:

Onze wijnhelden van 2019 - Wijn zonder alcohol - Bordeaux 2019 stáát - 3 druiven uit Zuid-Afrika - Wat doet Malo met wijn - Tweeling in Galicië - Geproefd - Neem het ervan met betaalbare Champagne Brut - Modern Nieuw-Zeeland: Lekker veel variatie! - Fijne (en niet eens dure) verrassingen uit 2019 - Rood uit Bolgheri en IGP Toscane is stoer, elegant en altijd interessant - Zoet of droog, Muscat levert krachtige kwaliteit

Perswijn - 08 2019

 9,95

In deze editie:

Alto Adige. Bijna perfect- Extreem Chili- Wein uit Wien- Chateau Amsterdam- GGGG (Geweldig goede grosse Gewächse)- Knokken voor Barbera d'Asti- Geproefd: Nederlandse wijn wordt steeds beter- En hou vooral de bubbels in de gaten!- Fris, fraai en heerlijk aan tafel: Alto Adige/Trentino.- Volg de ontwikkeling van rood uit centraal-Europa en proef de mooiste wijnen. Snel inslaan: Toro en Ribera Del Duero. Rood van klasse!

Perswijn - 07 2019

 9,95

In deze editie:

Cote des Bar: champagne anders - Modern Mendoza - Viognier uit Condrieu - Oostenrijk op het randje - Lekker in wijn: Umami - Griekenland druivenland - Geproefd Vin de France. Van gewoon leuk tot lekker eigenwijs. Uniek, fris en met diepgang: bijzondere wijnen uit Galicië. Centraal-Europa is goed op weg. Castilla y Leon. Spannend, Aromatisch en vriendelijk geprijsd. AH, Rode Bourgogne. Dat blijft toch het mooiste van Pinot Noir.

Perswijn - 06 2019

 9,95

In deze editie:

het wijnmegaznine voor liefhebbers en professionals

Perswijn - 05 2019

 9,95

In deze editie:

Bordeaux 2018: van 100% regen naar 14,5% alcohol- Aan tafel met Alain Jacobs- Gigondas: frisheid & finesse- Onbekend potentieel in Chili- Sekt zoekt duidelijkheid- Gary & Kathy Jordan, wijnstel- Muscadet: klassieke kustwijn

Perswijn - 04 2019

 9,95

In deze editie:

Tulbagh zoekt naar focus - Barossa, vernieuwing met behoud van identiteit - Anteprima Toscana, stijl en kwaliteit - Bijpraten met Telmo Rodriquez - WK voor Sommeliers - Wijntoerisme Anno 2020: Elzas - De enige Montepulciano Docg - Geproefd, natuurlijke frisheid en fijne kruidigheid van Grüner Veltliner - Maconnais Wit, steeds meer dorpen met eigen Appellation, een heel continent, één wijnland, rood uit Australië - Dao, daar valt veel te ontdekken - Complexiteit, diepgang, en concentratie van oude Tawny Pory

Perswijn - 03 2019

 9,95

In deze editie:

Bordeaux 2015 en 2016 van de linkeroever: blij met allebei - Nebbiolo ster van Piemonte - Op reis naar Margaret River - Pinot Noir van Ata Rangi - Oude druiven uit Mallorca - Natuurwijn bij het eten - Benoit Marguet, wijnmagiër - Geproefd Noord-Portugal: de mooiste vondsten in rood en wit - Op avontuur aan de oostkant van de middellandse zee, waar de wijncultuur eeuwenoud is. De zuidelijke Rhöne: boordevol bijzondere terroir, geniet met ons mee: prachtig Zuid-Afrikaans rood

Perswijn - 02 2019

 9,95

In deze editie:

Bezoek aan de uithoeken van Sicilië- Douro: Gevecht om het bestaan- Wijnmens: Floor van Ede- Bourgogne blijft benchmark- Wijn uit China- Montefalco: Winters wit- Stellenbosch is wakker is wakker geschud- Geproefd: Pinots uit de Elzas. Wij deden het werk, u hoeft alleen te kiezen. Beaujolais: Leve de diversiteit!- Moderne Malbec: Veel keus, veel heerlijks,. Intens, bijzonder en gastronomisch: Dat moet wel Sherry zijn.- Navarra, vertrouwd karaktervol. Vintage port: peperduur, maar o zo mooi...

Perswijn - 01 2019

 9,95

In deze editie:

Het succes van Sardinië - De sterren van de VDP - Pabo Álvarez neemt de tijd - Veel potentieel in carnuntum - Nieuw leven voor Duitse sekt - Op de wijnkaart: Danny Gonzalez - Geproefd Riesling 'van elders': meer dan de moeite waard - Sémillon, van loeistrak tot lekker zoet - Bent u van de bubbels? Dan mag u Duitse en Oosentrijkse Sekt niet missen - Shiraz uit Chili, Argentinië en Zuid-Afrika - Keuzestress! Vol, stevig, stoer: wintertijd is mourvèdretijd

Perswijn - 07 2018

 9,50

In deze editie:

Sicilië kiest voor mono - De Mosel, een moderne mythe - Gek of geniaal? Movia en Gravner - South Carolina, voor doorzetters - Klassiek van nu: Chablis - Wereldwijnen uit de Elzas - Portret: Mee Godard - Geproefd wijn met schilcontact: Verrassend lekker, als de balans maar klopt - Ah, Chablis, échte (en spannende) bourgogne, met mooie zuren - Oostenrijks rood: Heerlijk, en wat een klasse! - Nebbiolo en ander rood uit Piemonte: Dit gebied is en blijft top

Perswijn - 06 2018

 9,50

In deze editie:

Bijzonder wijngebied: Dalmatië - Campanië: Italiaanser wordt het niet - Lekker zonder Poeha: Friuli Isonzo - Rosé, niet zomaar zwembadwijn - Mooi rood uit Oostenrijk - Vintage Port 2016 - De nieuwe Douro - Geproefd Wit uit Piemonte: Lekker veel karakter! - Droge rosé: serieus alternatief voor wit - Noordelijke Rhône: Prachtige streek, puur genot - Barbera & Dolcetto: Heerlijke wijn van hoge kwaliteit

Perswijn - 05 2018

 9,50

In deze editie:

Chili, terug naar het begin - Bordeaux 2017: spanning en sensatie - Alto Piemonte pakt lift omhoog - Kritische blik op duurzaamheid - Samen beter: Sauvignon & sémillon - De energie van Elena Walsch - Crémant doet het lekker - Geproefd: Sauvignon Blanc van buiten Europa: cool best!, subtiel en gevarieerd: Chardonnay van het zuidelijke halfrond, Languedoc (deel II): het ultieme drankplezier, serieus wit uit de Loire: moet u proberen!, Bordeaux 2017 - Uitschieters naar boven en beneden

Perswijn - 04 2018

 9,50

In deze editie:

Perswijn - Sagrantino uit Montefalco: niet voor beginners - Hot item: Australische Pinot Noir - Saint Joseph, de andere Rhône - Puur & precies: David Léclapart - Schist & Leisteen in de wijngaard - Het ego van bernhard Ott - Soave, zoals het moet - Geproefd rood uit Duitsland - He tij zit mee! - Wel de lusten niet de lasten? Languedoc = veel plezier voor weinig geld - Sauvignon Blanc uit Europa: veel lekkers om uit te kiezen, van betaalbaar tot bijzonder

Perswijn - 03 2018

 9,95

In deze editie:

Tweeluik Chianti: Terroir & Sangiovese - 2 wijniconen uit Nieuw-Zeeland - Proefnotities, een vak apart - Rijp & soepel: Bordeaux 2015 - Côtes du Rhône aan tafel - De vrijheid van Morné Vrey - Duitsland in 10 wijnen - Geproefd: rood & wit uit Franken, voor wie iets bijzonders zoekt - Côtes du Rhône (villages) - Authentiek, lekker, niet duur en let vooral op wit! - Merlot uit de hele wereld: koelere klimaten in het voordeel - Elegant, fris, hoge zuren: liefhebbers gaan voor rode loire

Perswijn - 02 2018

 9,50

In deze editie:

Moulin-à-vent terug naar top- Krug, voor champagnefreaks- De perfecte blend- Crazy Koen, een Belg in Elgin- Cava, Crémant & andere bubbels- Romagna zonder Emilia- Belgische wijndomeinen- Geproefd Savoie & Jura. Orginele druiven, fantastische wijnen. Linker-oever: niet waanzinnig duur, wel echt Bordeaux. Wit uit Lazio, Umbrië & Toscane. Veel variatie, veel lekkers. Crémant uit Frankrijk & Luxemburg: betaalbare luxe! En: heerlijk Spaans & Portugees mousserend.

Perswijn - 01 2018

 9,50

Over Perswijn