Je bent nu hier » Home » Winkel » Magazines » De Andere Krant
Jaar van uitgave
Taal

Over De Andere Krant

De Andere Krant is een Nederlandse krant die zich richt op diepgravende journalistiek en opiniestukken over onderwerpen die in de reguliere media onderbelicht blijven. Het blad is opgericht in 2017 als reactie op de steeds verdergaande commercialisering van de journalistiek en het gebrek aan onafhankelijke en kritische berichtgeving in de media. De Andere Krant heeft als doel om een platform te bieden voor journalisten, schrijvers en opiniemakers die zich richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken en onderwerpen die door de gevestigde media vaak worden genegeerd. De krant wordt uitgegeven door een collectief van vrijwilligers en is geheel onafhankelijk gefinancierd.

De inhoud van De Andere Krant

De Andere Krant richt zich op diepgravende journalistiek en opiniestukken over onderwerpen die in de reguliere media vaak onderbelicht blijven. Het blad biedt een platform voor schrijvers, journalisten en opiniemakers die zich richten op maatschappelijke vraagstukken die relevant zijn voor een breed publiek. De onderwerpen die in De Andere Krant aan bod komen zijn zeer divers en variëren van politieke en economische vraagstukken tot milieu en sociale kwesties. De artikelen zijn vaak kritisch van aard en bieden nieuwe inzichten en perspectieven op actuele onderwerpen. Daarnaast bevat De Andere Krant ook interviews met prominente denkers en doeners en biedt het blad ruimte voor opiniestukken en columns van lezers. Door deze brede aanpak weet De Andere Krant een gevarieerd en kritisch publiek aan te spreken.

Extra’s van De Andere Krant

De Andere Krant biedt naast de reguliere krant ook diverse extra’s voor de lezers. Zo organiseert het blad regelmatig lezingen en evenementen waarin actuele onderwerpen worden besproken en waarbij lezers en schrijvers elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast biedt De Andere Krant workshops en trainingen aan voor mensen die zelf willen leren hoe ze kritische journalistiek kunnen bedrijven en hoe ze hun eigen verhaal kunnen vertellen. Ook heeft De Andere Krant een uitgebreide website waarop dagelijks nieuws en achtergronden worden gepubliceerd en waarop lezers kunnen reageren op artikelen en discussiëren over actuele onderwerpen. Door deze extra’s biedt De Andere Krant de lezers de mogelijkheid om nog meer betrokken te raken bij het blad en bij de kritische journalistiek in het algemeen.

Jaar van uitgave
Taal
Uitgever