Je bent nu hier » Home » Winkel » Magazines » Playboy

Over Playboy

Playboy is een iconisch Amerikaans tijdschrift dat wereldwijd bekend is om zijn erotische foto’s, artikelen en interviews. Het tijdschrift werd opgericht in 1953 door Hugh Hefner en had een belangrijke rol in de seksuele revolutie van de jaren ’60 en ’70. Het Nederlandse tijdschrift Playboy, dat sinds 1983 bestaat, is een lokale editie van het Amerikaanse tijdschrift en biedt naast erotisch getinte foto’s ook artikelen over cultuur, mode, entertainment en politiek. Playboy heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een chique en toonaangevend tijdschrift dat stijl en klasse uitstraalt.

De inhoud van Playboy

Het Nederlandse tijdschrift Playboy is een lokale editie van het iconische Amerikaanse tijdschrift en biedt naast erotische fotoreportages ook artikelen en interviews over cultuur, mode, entertainment en politiek. Het magazine heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een chique en stijlvol tijdschrift dat veel aandacht besteedt aan esthetiek en beeld. Naast de bekende blootreportages bevat het magazine ook diepgaande interviews met bekende en minder bekende personen, waarbij de nadruk ligt op hun persoonlijke verhalen en levenservaringen. Daarnaast biedt Playboy ook artikelen over actuele maatschappelijke onderwerpen en trends in mode, muziek, film en kunst. Het tijdschrift is erop gericht om een breed publiek aan te spreken en biedt zowel ontspanning als verdieping.

Extra’s van Playboy

Naast de reguliere uitgave biedt het Nederlandse tijdschrift Playboy ook diverse extra’s voor de lezers. Zo organiseert het magazine elk jaar de verkiezing van de ‘Playmate van het Jaar’, waarbij lezers kunnen stemmen op hun favoriete Playmate en waarbij de winnares wordt beloond met een speciale fotoshoot. Daarnaast biedt Playboy regelmatig speciale uitgaven aan, zoals themanummers over bijvoorbeeld filmsterren, sporters of reizen. Het tijdschrift heeft ook een uitgebreide website, waarop dagelijks nieuws en achtergronden worden gepubliceerd en waarop lezers kunnen reageren op artikelen en discussiëren over actuele onderwerpen. Ten slotte organiseert Playboy ook regelmatig evenementen, zoals feesten en borrels, waarbij lezers en bekende Nederlanders elkaar kunnen ontmoeten. Door deze extra’s biedt Playboy de lezers de mogelijkheid om nog meer betrokken te raken bij het tijdschrift en de Playboy-lifestyle.

Thema
Jaar van uitgave
Taal
Uitgever