Je bent nu hier » Home » Winkel » Magazines » Amstelodamum

Over Amstelodamum

Amstelodamum is een Nederlands tijdschrift dat zich richt op de geschiedenis en het erfgoed van Amsterdam. Het werd opgericht in 1903 en is daarmee het oudste Nederlandse tijdschrift over stadsgeschiedenis. Amstelodamum is een tijdschrift voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam en biedt een mix van wetenschappelijke en toegankelijke artikelen, interviews, recensies en aankondigingen van tentoonstellingen en lezingen. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en wordt uitgegeven door het genootschap Amstelodamum.

De inhoud van Amstelodamum

Het tijdschrift Amstelodamum richt zich op de geschiedenis van Amsterdam en omgeving en verschijnt sinds 1914. Het biedt artikelen over historische gebouwen, stadsontwikkeling, archeologie en monumentenzorg. Daarnaast besteedt het blad ook aandacht aan kunst en cultuurhistorie van Amsterdam en zijn bewoners. Het tijdschrift heeft als doel om de kennis en interesse voor het verleden van Amsterdam en omgeving te vergroten. Het wordt uitgegeven door het Genootschap Amstelodamum, dat zich al sinds 1900 inzet voor het behoud van de historische stad.

Extra’s van Amstelodamum

Amstelodamum biedt naast de gedegen artikelen over de geschiedenis van Amsterdam ook verschillende extra’s voor de lezer. Zo bevat het tijdschrift regelmatig fotoreportages van bijzondere plekken in Amsterdam, recensies van boeken over de stad en haar geschiedenis, aankondigingen van tentoonstellingen en lezingen en informatie over evenementen en activiteiten in Amsterdam. Ook is er aandacht voor de architectuur van de stad en haar monumenten, en wordt er in elke editie een historisch object uitgelicht en uitvoerig beschreven.

Jaar van uitgave
Taal