Je bent nu hier » Home » Winkel » Magazines » Perry Rhodan
Jaar van uitgave
Taal

Over Perry Rhodan

Perry Rhodan is een Duits sciencefiction tijdschrift dat in 1961 voor het eerst werd uitgebracht en sindsdien onafgebroken wordt gepubliceerd. Het is genoemd naar de gelijknamige held uit de serie. Perry Rhodan heeft sindsdien een enorme schare fans opgebouwd en is uitgegroeid tot een van de meest gelezen sciencefictionreeksen ter wereld. Het tijdschrift verschijnt wekelijks en elke aflevering bevat een afgerond deel van het verhaal, wat lezers in staat stelt om deel te nemen aan het avontuurlijke ruimte-epos.

De inhoud van Perry Rhodan

Perry Rhodan is een Duitstalig sciencefiction-tijdschrift dat sinds 1961 wekelijks verschijnt en verhalen publiceert over de avonturen van de gelijknamige ruimteheld Perry Rhodan. De verhalen spelen zich af in de verre toekomst, waarin de mensheid een belangrijke rol speelt in het universum en waarin de aarde en haar bewoners regelmatig bedreigd worden door buitenaardse machten. Het tijdschrift bevat daarnaast ook artikelen en achtergrondinformatie over de Perry Rhodan-reeks, recensies van sciencefictionboeken en -films en nieuws over sciencefiction conventies. Perry Rhodan is vooral populair in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar heeft ook lezers in andere delen van de wereld.

Extra’s van Perry Rhodan

Perry Rhodan is meer dan alleen een tijdschrift, het is een complete sciencefiction-serie die al sinds 1961 in Duitsland loopt. Het tijdschrift verschijnt wekelijks en is het officiële orgaan van de Perry Rhodan-fanclub in Nederland. Naast het verhaal bevat het tijdschrift ook achtergrondartikelen over de Perry Rhodan-universum, interviews met auteurs en illustratoren, fanfictie en -kunst, en brieven van lezers. Bij elk nummer zit bovendien een extraatje, zoals een kaart of poster. Het tijdschrift heeft dan ook een trouwe fanbase die wekelijks uitkijkt naar de nieuwste avonturen van Perry Rhodan.

Jaar van uitgave
Taal
Uitgever